Volontärer

Vill du hjälpa till? Är du intresserad av integrationsfrågor?

En stor del av föreningens verksamhet är ideell. Som volontär kan arbetsinsatsen variera beroende på vad du har för möjligheter.

Vi söker dig som tycker om att möta människor från olika kulturer och med olika bakgrund. Vår verksamhet är beroende av stöd från volontärer. Som volontär hos oss är du en av de viktigaste komponenterna i vårt arbete som ger glädje och kunskap till våra medlemmar.

Uppgift volontärer:

– Leda studiecirklar i svenska, samhällskunskap etc.

– Delta på studiebesök/utflykter

Vi ser gärna att du har möjlighet att komma 2 timmar per vecka.

Som volontär hos oss får du möta människor från hela världen och bidra med något mycket meningsfullt för dem och för dig. På Integrationsnätverk Göteborg så är mötet mellan volontärer och deltagare något som skänker glädje, energi och mening till alla parter och en sporre för oss att fortsätta vårt viktiga arbete. Som volontär får du även inblick i och erfarenhet av arbete inom en ideell förening.

Välkommen att höra av dig om du har frågor eller vill anmäla dig som volontär. Vi ser fram emot att träffa dig!

Praktikanter

Integrationsnätverk Göteborg tar emot praktikanter i mån av tid och plats. Vi har som exempel praktikanter från Finska mångkulturella folkhögskolan, Göteborgs Universitet, Röda Korset, ABF, Mittuniversitetet mfl.

Välkommen att höra av dig om du är intresserad av att praktisera hos oss.