Utflykt till Gräfsnäs 12 juni

Tisdagen de 12  juni åkte 50 av föreningens medlemmar till Gräfsnäs och trakterna kring Sollebrunn

Först besökte de Gjord  och blev väl omhändertagna av Lillemor Lindskog. De fick lära sig lite om permaodling och även rycka in och hjälpa till med en del trädgårdsarbete, titta på hennes höns. De fick även kika in i Lillemors keramikverkstad och bjöds tills sist på hembakta kanelbullar

Sedan promenerade de till ruinerna av Gräfnäs Slott och blev guidade runt och och fick ta del av slottets 500-åriga historia.

Efter slottsbesöket bar det av till Sollebrunns gästgivargård för en mycket god lunch .

Mätta och glada bar det vidare till Mellby Västergård där fick en inblick i svenskt lantbruksliv guidade av Susanna Nerell.

Susanna  berättade om gårdens liv under åren och om kvinnornas slit på landsbygden.

Mjölkor har funnits fram till juni 2006, idag finns en träko att mjölka på, bara för att få känna på ”tekniken”.

Stora Mellby är en radby med anor 1000 år tillbaka. Då gick landsvägen till Skara förbi här mitt emellan Sollebrunn och Genevad.

Fortsätt läsa ”Utflykt till Gräfsnäs 12 juni”

Tomten besöker Vårvindsgatan

Den 20 december var det julfest på Vårvindsgatan med ett knytkalas där deltagarna – ett hundratal – hade med sig traditionell mat från sina olika hemländer. En av våra volontärer gav en kort bakgrund till det svenska julfirandet. Det bjöds på underhållning och dans och dessutom kom jultomten med julklappar till deltagarnas barn. Sällan har en sådan glädje skådats på Vårvindsgatan. Flera av deltagarna kom klädda i  folkdräkt så det var festligt värre.

Nedan några bilder från julfesten. Fortsätt läsa ”Tomten besöker Vårvindsgatan”

Biskopsgårdens Dag 2017

Föreningen deltog för andra året i rad i Biskopsgårdens Dag. I föreningens tält presenterades föreningens verksamhet av verksamhetschefen Behjat Sharifi med stöd av Hayede Partoandaz och volontären Mona Iggström. Besökarna kunde även köpa en tallrik god soppa och få lite extra värme under den inte alltför varma majdagen.

Gamla bekanta på besök hos Behjat i montern. Monica Påhlsson och Eva-Lena Fransson har båda stötta Behjat genom åren med råd och dåd.

Hela Biskopsgårdens polisstyrka (nästan) på plats.