Vaccination hos oss på Integrationsnätverk

Utvalda

Tema vecka ”Kvinnan!”

Tema veckan, Kvinnan! handlar om att inspirera och uppmana kvinnorna i vår förening genom föreläsningar, filmvisning m.m. till Internationella kvinnodagen. Denna tema vecka startar 1 mars och avslutas 8 mars på internationella kvinnodagen!

Utvalda

Välkomna tillbaka!

Äntligen har vi öppnat upp vår lokal igen för cirkelundervisningar i svenska och samhällsinformation. Undervisningen sker med hänsyn till restriktionerna. Vänligen stanna hemma om du har symtom eller är sjuk.

För dig som är medlem, vänligen kontakta din cirkelledare för mer information.

För dig som är icke-medlem, välkommen in till oss för att registrera dig och få mer information.

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Utvalda

Vaccination hos oss på Integrationsnätverk

Flera arbetsgivare säger nej till vaccin på arbetstid – Sekotidningen

Onsdag den 18 augusti kl 09:00 kommer vi att få besök i vår lokal av organisationen Bräcke diakoni som arbetar inom vård och omsorg. Deltagare från 18+ kommer att få möjligheten att vaccinera sig mot Covid-19.
Om du är intresserad av att vaccinera dig, skicka ett meddelande med dina uppgifter till följande telefonnummer: 070 777 95 75.

Meddelandet ska innehåll:
– ditt namn
– adress
– personnummer/LMA-nummer
– telefonnummer
– vilket modersmål ni talar

Anmäl dig senast den 10 augusti.
Är det någonting du undrar över kan du alltid kontakta oss!
För mer information om Bräcke diakoni, besök https://www.brackediakoni.se/om-oss

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig sommar önskar vi på Integrationsnätverk Göteborg!

Utvalda

Medarbetarträff med föredrag av Seroj Ghazarian den 10/12

Utvecklingsledare i mänskliga rättigheter i Göteborgs Stad höll föredrag för medarbetare och volontärer om:

DEMOKRATINS GRUNDLÄGGANDE VÄRDEN

Om mänskliga rättigheter, likabehandling och integration.

Varje termin avslutar vi med medarbetarträff där anställda och volontärer deltar. Denna gång träffades vi i den underbara miljön i Disponentvillan på Lyckholm. Träffarna brukar inledas med anförande kring något av det arbetar med i föreningen. Eftersom vi arbetar mycket kring temat hederskultur och kommer att fortsätta med det under våren belyste Seroj i sitt anförande flera av de frågeställningar som kan uppstå och tvingade oss att tänka till i hur vi ser på andra människor.

Terminstart augusti 2023

Måndagen den 7 augusti drog vi igång verksamheten igen och välkomnade alla våra deltagare tillbaka efter sommaren.

Vi fortsätter den dagliga basverksamheten som vanligt med lektioner måndag – fredag kl. 10.00 – 12.00.

I veckan plockade vissa av våra deltagare frukt från träden vid lokalen som vi sedan fick njuta av. 🍇🍒

Jonas Attenius i Biskopsgården

Torsdagen den 29 juni var Jonas Attenius på besök i biskopsgården. Han höll ett kort föredrag på Vårväderstorgets bibliotek, där han berättade vem han är och vad han arbetar med och därefter hade publiken chansen till att ställa en massa frågor till honom. Under frågestunden kom det bland annat upp frågor angående mötesplatser för ungdomar samt äldre personer i Biskopsgården, problematik i skolor samt trångboddheten i Göteborg. Det Jonas kunde svara på var att det kommer ett nytt bibliotek i norra biskopsgården samt att de bland annat kommer att fokusera på att få bort segregationen i staden.

Samrådet för Mänskliga Rättigheter

Från och med juni 2023 är Integrationsnätverk Göteborg med samrådet för mänskliga rättigheter till och med 2026. Syftet med detta är att vi ska vara en röst för civilsamhället i samrådet där vi fokuserar mycket på social hållbarhet. Genom detta samråd kan vi vara med oh påverka Västra Götalands Regionen och ta upp frågor som vi stöter på dagligen. Vi lyfter även berättelser från människor vi möter i föreningen angående det socioekonomiska läget. I samrådet verkar bland annat RFSU, IM, Svenska röda korset, #utanskyddsnät och MÄN.

Evin Cetin

Torsdagen den 25 maj var Evin Cetin på besök och höll i ett föredrag på Wartagården. Hon föreläste för invånarna i Biskopsgården om egna erfarenheter, om kriminella gäng, rekrytering av unga etc. Hon berättade även om vem det egentligen är som bidrar till narkotikaförsäljningen och vart den största efterfrågan finns. Föredraget avslutades med en frågestund som ledde till en massa spännande frågor.

🌼 Elouise Trädgårdar 🌼

Onsdagen den 10 maj var kära Elouise på besök för att lära oss hur vi planterar olika grönsaker. I och med den rådande inflationen kan det vara bra att veta att det finns möjlighet till att odla och plantera själv. Vi har planterat sallad, zucchini, basilika, potatis, rädisor och tomater. Vi hoppas på ett gottigt resultat 👌